CARA MENCUCI MUKA DENGAN BETUL ~ Nour Ain Beauty Care - Cahaya Keanggunan Sejati
RANGKAIAN PRODUK NOUR AIN NOUR AIN BEAUTY CARE NYATA JELITA KEANGGUNAN SEJATI TIADA LAGI MASALAH JERAWAT

CARA MENCUCI MUKA DENGAN BETUL


CARA MENCUCI MUKA DENGAN BETUL
Apa langkah yang paling penting dalam perawatan wajah? Jawapannya MESTILAH CUCI MUKA. Ini bermakna kita telah menghilangkan segala kotoran dan minyak dari muka kita. Sebahagian besar dari kita, baik wanita maupun lelaki pasti tahu akan hal ini dan membersihkan wajah dua kali sehari sudah menjadi perkara biasa kan.

Tapi, banyak diantara kita yang kurang perihatin cara mencuci muka yang baik dengan tidak mendapatkan produk pembersih yang bersesuaian, atau mencuci wajah dengan kasar, seperti menggosoknya terlalu kuat macam mencuci periuk :)

Di Nour Ain Beauty Care terdapat sabun yang bersesuaian dengan kulit anda, dari jenis kulit berminyak hinggalah sensitive. Kerana itu, anda perlu memperhatikan lebih dulu, pembersih apa yang sesuai untuk jenis kulit wajah dan saya sedia membantu anda bila bila masa.

Jika kulit anda kombinasi atau cenderung berminyak, pilih formula pembersih yang mampu mengangkat kelebihan minyak di wajah dan mengurangi sebum.

Nour Ain Beauty Care mensyorkan menggunakan NOUR AIN BEAUTY CARE - BEAUTY SOAP [ Baca Di Sini Untuk Maklumat Lanjut : http://www.nourain.com/2013/04/nour-ain-beauty-care-beauty-soap.html


KANDUNGAN
Purified Water,Sodium Cocoate,Glycerine,Coconut Oil,Orange,Extract Papaya,Vitamin E


BAGAIMANA CARA MENCUCI MUKA YANG BETUL?
Langkah 1. Cuci Tangan
Ingat selalulah cuci tangan sebelum membersihkan muka, memakai makeup atau memegang wajah anda. Tanpa disadari, banyak bakteri yang melekatl di tangan kita, dan jika tidak dibersihkan, bakteri dan kotoran terdapat pada tangan akan berpindah pula ke wajah kita. Gunakan sabun dan cuci tangan sebersih-bersihnya.

Langkah 2. Ikat Rambut Anda
Dengan mengikat rambut, selain lebih mudah membersihkan, wajah kita juga akan terhindar dari kotoran yang mungkin ada pada rambut.

Langkah 3. Bersihkan Makeup
Jika menggunakan makeup, ada baiknya jika kita membersihkannya dahulu dengan makeup remover sebelum mencuci muka.Bersihkanlah bahagian mata terlebih dahulu dan diikuti bahagian bibir.

Langkah 4. Basahi Muka
Percikkan sedikit air ke wajah agar pori-pori lebih terbuka. Dengan begitu, produk akan dapat membersihkan muka kita lebih mendalam.

Langkah 5. Menggunakan Pencuci Muka
Letakkan sedikit pembersih di telapak tangan kita. Letakkan sedikit air dan gosokkan di telapak tangan hingga berbuih, dan usapkan secara lembut dengan 3 jari-jari terakhir ke seluruh muka, mulai dari dahi, hidung, pipi, dagu hingga leher. Gosok dengan lembut wajah kita dengan gerakan memutar selama beberapa minit. Perlu diingat, jangan terus membilas muka, biarkan formula pembersihnya meresap ke dalam kulit selama beberapa minit (biasanya 1 atau 2 minit).

Langkah 6. Membilas
Basuh muka dengan air beberapa kali hingga sisa-sisa pencuci tak terasa lagi di wajah kita. Gunakan air bersih. Kemudian, keringkan muka dengan tuala yang bersih.

Langkah 7. Gunakan Penyegar
Adalah sangat disarankan menggunakan penyegar setelah mencuci muka. Penyegar berfungsi membersihkan sisa makeup, kotoran dan minyak yang mungkin masih tertinggal meskipun telah dicuci dengan cleanser. Penyegar juga berfungsi mengecilkan pori-pori, menghilangkan minyak dan menjernihkan kulit. Sapukan penyegar secukupnya ke wajah dengan kapas yang bersih.

Langkah 8. Lembapkan Kulit
Sapukankan moisturizer setiap habis membersihkan wajah, agar wajah selalu terjaga kelembabannya. Pastikan juga bahwa Anda menggunakan pelembap yang sesuai jenis kulit.
Untuk kesempurnaan yang berkesan, Nour Ain mensyorkan Pakej 5 in 1 http://www.nourain.com/2013/04/nour-ain-beauty-care-beauty-care-set-5.html dimana ianya merupakan pakej lengkap untuk menyerikan kulit wajah anda.

http://www.nourain.com/2013/04/nour-ain-beauty-care-beauty-care-set-5.html

Harap dengan cara ini dapat membantu anda memcuci muka dengan betul.

Maklumat Lanjut : ☎  012-2022 920FOLLOW US ON FACEBOOK